Home

Populærmusikk fra vittula film

Populärmusik från Vittula (2004) - IMD

Directed by Reza Bagher. With Max Enderfors, Andreas af Enehielm, Jarmo Mäkinen, Kati Outinen. Two boys grow up together in the town of Pajala during the 1960s. United by rock'n'roll music Fra filmen Populærmusikk fra Vittula- Du risikerer å gå av henglsene av latter, over snåle typer og elleville episoder. Så går det litt surr i surrealismen og noe av moroa flater ut i. Filmen er basert på Mika Niemis bok, hvor historien utspiller seg i Tornedalen i Nord-Sverige nær den finske grensen. Hvor befolkningen føler liten ti Populærmusikk fra Vittula | Biblioteksentrale Populærmusikk fra Vittula (Populärmusik från Vittula), film fra 2004, Regi: Reza Bagher Komedie, Drama | Svensk | Spilletid: 105 minutter | Aldersgrense: 15 år Handling: Historien utspiller seg i Tornedalen i Nord-Sverige nær den finske grensen

DVD Populærmusikk Fra Vittula. Populærmusikk Fra Vittula (DVD) Filmen er basert på Mika Niemis suksessbok fra 2001 og er en tankevekkende og sterk fortelling om barndomsvennene Matti og Niilas oppvekst i et røft nord-svensk miljø i Tornedalen på 60- og 70-tallet På filmatiseringa av Populærmusikk fra Vittula syns eg at me berre fekk sjå høgdepunkta frå boka. Det var også eindel hendingar frå boka som ikkje var med på filmen, noe eg syns var veldig trist. Sida fleire av dei hendingane eg likte best ikkje var med på filmen, blei eg sittande igjen med følinga av at noe var gløymd da filmen var.

Reading Randi: February 2013

Humo Populærmusikk fra Vittula er en roman skrevet av den svenske forfatteren Mikael Niemi og som ble gitt ut i 2000. Boken har utspring i Mikael Niemis egen oppvekst i Pajala i Norrbotten i Sverige på 1960-tallet og begynnelsen på 1970-tallet, men er mer en oppdiktet fortelling enn en selvbiografi.Boken var Niemis første voksenroman og hans store gjennombrudd

Nå tar vi dem Kim! - NRK - Kultur og underholdning

Populærmusikk fra Vittula er Mikael Niemis debutroman. Den vant Augustprisen som årets beste roman i Sverige 2000 og ble instilt til Nordisk Råds Litteraturpris. Den er blitt en rekordstor bestselger Romanen Populærmusikk fra Vittula gjorde svenske Mikael Niemi kjent for et stort norsk publikum. Dette er hans debutroman.Forfatteren Mikael Niemi er en mester i overdrivelse, og det gjør romanen Populærmusikk fra Vittula til en frisk leseropplevelse.Ales Ree, NRK Mine tanker om filmen Populærmusikk fra Vittula

Boken Populærmusikk fra Vittula ble nominert til Nordisk Råds litteraturpris. I likhet med denne er filmen krydret med merklige møter, snåle figurer og ville fester med hjemmebrent og badstue. Men fremfor alt er det en stor fortelling om Matti og Niilas vennskap, deres drømmer om et annet liv, og Mattis svik mot sin aller beste venn Niila Populärmusik från Vittula TV Film 2004 Matti (Max Enderfors) och hans tystlåtne kompis Niila (Andreas af Enehielm) växer upp i de barnrika kvarter i Pajalas utkant.

Attmed fjellet

Populærmusikk fra Vittula - NRK Kultur og underholdnin

Suksessromanen fra den svenske forfatteren Mikael Niemi har lenge vært planlagt filmatisert. Nå har Svenska Filminstitutet bevilget 7 millioner svenske kroner til prosjektet, melder Dagens Nyheter Populærmusikk fra Vittula Mishandling av barn og grov språkbruk gjør at denne oppvekstskildringen får 15-årsgrense Populærmusikk fra Vittula - Forfatteren Mikael Niemi er en mester i overdrivelse, og det gjør romanen Populärmusik från Vittula til en frisk leseropplevelse, Film og serier

Populærmusikk fra Vittula Biblioteksentrale

Populærmusikk fra Vittula (Populärmusik från Vittula

 1. Livet på '60- og 70-tallet i det nærmest gudsforlatte Tornedalen i Nord-Sverige ble allemannseie da «Populærmusikk fra Vittula» kom ut. Å spole slik suksess over på film, er alltid en.
 2. Betegnelse: Matti og hans tause kamerat Niila vokser opp i Pajala i den svensk-finske Tornedalen. Romanen foregår på 1960- og 1970-tallet, da veiene
 3. Filmen heter Populærmusikk fra Vittula og er basert på boka med samme navn (utgitt i år 2000), skrevet av Mikael Niemi. Boken er basert på Mikaels egen oppvekst i Pajala, og en mange mener den er selvbiografisk. Filmen er regissert av Reza Bagher, kjent for Vingar av glas. Populærmusikk fra Vittula ble laget i Sverige/Finland i 2004
 4. Mikael Niemi er en svensk forfatter. Han debuterte i 1988 med diktsamlingen Näsblod under högmässan, og har siden gitt ut blant annet dramatikk, ungdomsromaner og dokumentarbøker. Niemi fikk sitt store gjennombrudd i 2000 med romanen Populärmusik från Vittula, en delvis selvbiografisk barndomsskildring fra 1960- og 1970-årenes Pajala i nordøstlige Sverige
 5. Mikael Niemi, som slo gjennom med «Populærmusikk fra Vittula» (2002), har selv vokst opp i Pajala, som nabo til prestegården der Læstadius bodde med sin kone og etter hvert tolv barn
Frøken LeselystBokanmeldelse: Vekkelsespredikanten er detektiv i Mikael

Populærmusikk Fra Vittula - PLATEKOMPANIE

Romanen Populærmusikk fra Vittula. Hovedpersonen i boka er gutten Mattis. Han vokser opp i Pajala i Tornedalen. På folkemunne kalles området for Vittula, som betyr Fittemyra. Tornedalen er et trespråklig samfunn. Her snakkes både svensk, samisk og meänkieli. Meänkieli er en finsk språkvariant som har mye felles med kvensk Oppgave om Populærmusikk fra Vittula Den svenske forfatteren Mikael Niemi har skrevet både dikt, skuespill og romaner. Han er mest kjent for romanen Populärmusik från Vittula (2000) Populærmusikk fra Vittula fikk et førsteopplag 4000. Det var altfor optimistisk, advarte Niemi, men han tok veldig, veldig feil: Boken om Matti og hans tause kamerat Niila er solgt i 800.000 eksemplarer bare i Sverige

Populærmusikk frå Vittula av Mikael Niemi - Daria

 1. Køb i dag på Plusbog.dk og spar hele 15% - Vi har de laveste bogpriser online. Plusbog har mere end 250.000 bøger - Bliv inspireret til din næste læseoplevelse
 2. Basert på: Populærmusikk fra Vittula / Mikael Niemi Filmen er basert på Mika Niemis bok, hvor historien utspiller seg i Tornedalen i Nord-Sverige nær den finske grensen. Hvor befolkningen føler liten tilhørlighet til Sverige, underlegne og annerledes, og verken føler seg som riktige svensker, heller ikke som finner
 3. Filmen heter Populærmusikk fra Vittula og er basert på boka med samme navn (utgitt i år 2000), skrevet av Mikael Niemi. Boken er basert på Mikaels egen oppvekst i Pajala, og en mange mener den er selvbiografisk. Filmen er regissert av Reza Bagher, kjent for Vingar av glas. Populærmusikk fra Vittula ble laget i Sverige/Finland i 2004
 4. Analyse av «Populærmusikk fra Vittula» 24. september 2016 25. september 2016 Martin Liland Analyse, Film, Litteratur, Litterær analyse, Tolkning. En analyse av filmen Populærmusikk fra Vittula. Åpne presentasjonen. Del dett
 5. Mikael Niemi: Populærmusikk fra Vittula (2001) Matti vokser opp i Vittula i Pajala, Dessuten er det jeg som er fotograf bak bildene, med unntak av bok- og filmcover samt bilder av forfattere og bilder fra filmer jeg har omtalt (som er lånt fra de respektive forlagene el.l.)
 6. ne. Men i det store og hele blir «Populærmusikk fra Vittula» en slags blanding av postkort fra 60- og 70-tallet. Små glimt fra barndommen virker å være satt sammen tilfeldig uten videre tanke på historiens framdrift
 7. Populærmusikk fra Vittula tirsdag 29. mars 2011. Populærmusikk fra Vitula. Filmen Populærmusikk fra Vittula er basert på en bok av Mikael Niemi. filmen ble først utgit i Sverrige 2004. filmen i seg selv er drama men jeg vil si at det er mer en humor film en en drama film. handlingen i filmen er rundt 60,.

Filmen heter populærmusikk fra Vittula og er en svensk film fra 2004, filmatisert fra boken med samme navn. Boka er skrevet av Mikael Niemi, en svensk forfatter som blant annet har skrevet knølhølet og englene med mausergevær. Filmen varer i 105 minutter og ble regissert av Reza Bagher og budsjettet var på rundt 2,2mill Euro Populærmusikk fra Vittula. tirsdag 29. mars 2011. Populærmusik fra Vittula. Niila og hans kompis Matti vokser opp i Pajla i Nord-Sverige på 1960 tallet. Filmen handler mest om Nilla. Temaet i filmen er mest om gamledager og musikk. Det handler også mye om oppdragelse i filmen MoA: Populærmusikk fra Vittula. Romanen ble filmatisert i 2004, og jeg må innrømme at jeg så filmen før jeg leste boken, og det har nok farget lesningen min litt. Derfor handler denne posten om historien som er omtrent like fin på film som i bok,.

Analyse av Populærmusikk fra Vittula» Introduksjon til boken: Som det eneste bandet i priser Niila musikken, reiser han fra Vittula, og du får en oppfatning han lever musiker liv rundt i Europa.. Populærmusikk fra Vittula [manus Reza Bagher, Erik Norberg ; regi Reza Bagher] DVD. Matti og hans tause kamerat Niila vokser opp i Pajala i den svensk-finske Tornedalen. Romanen foregår på 1960- og 1970-tallet, da veiene asfalteres, småbrukene legges ned og rockemusikken gjør sin en

Reading Randi: Tanker om bok - Jonas Jonasson

Best of Populärmusik Från Vittula - YouTub

Populærmusikk Fra Vittula, utgått tittel på DVD. Svensk tale med norske undertekster. Beskrivelse: Filmen er basert på Mika Niemis suksessbok fra 2001 og er en tankevekkende og sterk fortelling om barndomsvennene Matti og Niilas oppvekst i et røft nord-svensk miljø i Tornedalen på 60- og 70-tallet. Hvor den største drømmen var å bli rockestjerner i filmen er det mye snakk om hvordan de føler seg som finsker, selv om de er ifra sverige. Det er midt på 60-tallet, når både asfalt og rockemusikken kommer til den lille plassen. det er hvor Matti og Niila treffes første gang som 5-6 åringer i den nårr valsen kjører over plastspaden til Matti. Populærmusikk fra Vittula; Reise-tema 19 år etter megasuksessen «Populærmusikk fra Vittula» kommer Mikael Niemi med romanen «Koke bjørn» - en mangfoldig, mystisk og engasjerende roman. Med et språk som gløder Ingen klassiker, men en grei bokfilmatisering. Det mener de svenske anmelderne om filmen Populærmusikk fra Vittula. Filmen, som er basert på Mika Niemis bok med samme navn fra 2001, har svensk première denne helgen. Filmen får tre av fem stjerner fra både Aftonbladet og nyhetsbyrået TT Spektra

Populærmusikk fra Vittula - Wikipedi

Populærmusikk fra Vittula - Pax Forla

 1. på videregående. Så egentlig hadde jeg ikke så mye valg, jeg måtte se denne filmen! Jeg gikk inn på nettet, og så at.
 2. Kakekast fra Vittula Da den svenske regissøren Bengt Pohjanen hadde premiere på sin siste film, sto suksessforfatteren Mikael Niemi klar med bløtkake
 3. Populærmusikk fra Vittula. Mikael Niemi Vis mer. Andre som så på denne, bestilte. Deling. Omtaler. Bibliotekarenes bokanmeldelser - fra anbefalinger.deichman.no. Av samme forfatter · · ·.
 4. Populærmusikk fra Vittula er en roman skrevet av den svenske forfatteren Mikael Niemi og som ble gitt ut i 2000. 6 relasjoner
 5. Kjøp 'Populærmusikk fra Vittula' av Mikael Niemi fra Norges raskeste nettbokhandel. Vi har følgende formater tilgjengelige: Heftet | 978825302423
 6. Les Populærmusikk fra Vittula boken i PDF, ePUB, MOBI format på fondueoost.nl nettside. Denne boken er skrevet av forfatter Mikael Niemi. Og denne forfatteren skuffer aldri

Reading Randi: Tanker om film - Populærmusikk fra Vittula

:)http://www.blogger.com/profile/04984692445651724974 noreply@blogger.com Blogger 1 1 25 tag:blogger.com,1999:blog-9061392833018320810.post-6803812476729281767 2011. Norges beste pockettilbud! Kjøp 3 pocketbøker, betal kun 250,- totalt. Velg blant tusenvis av titler. Gjelder all norsk pocket under 200,-, utgitt før 2020 Populärmusik från Vittula (2004) on IMDb: Movies, TV, Celebs, and more... Menu. Movies. Release Calendar DVD & Blu-ray Releases Top Rated Movies Most Popular Movies Browse Movies by Genre Top Box Office Showtimes & Tickets Showtimes & Tickets In Theaters Coming Soon Coming Soon Movie News India Movie Spotlight. Populærmusikk fra Vittula Populærmusikk fra Vittula handler om å vokse opp på 60- og 70-åras svensk-finske landsbygd, preget av 30-åras fattigdom og læstadianisme. Romanen Populærmusikk fra Vittula gjorde svenske Mikael Niemi kjent for et stort norsk publikum. Dette er hans debutroman

Artemisias Verden: Populærmusikk fra Vittula (DVD

Populærmusikk fra Vittula (Nedlastbar lydbok) av forfatter Mikael Niemi. Pris kr 149. Se flere bøker fra Mikael Niemi Populærmusikk fra Vittula Film (Populärmusik från Vittula) (2004) [Stem] Jarmo, 9 år. Diskusjon. Profilerte anmeldelser «Farfar» Farfar - Sesong 1: Sven Nordin er tilbake på TV-skjermen «Dianas bryllup» Rar, rotete og underholdende nostalgihumor. «Tenet» Nok et iskaldt mesterverk. Se beste pris på Populærmusikk fra Vittula. Sammenlign priser. Les tester og omtaler før du kjøper. Specs: DVD, Komedie, Produksjonsår 200 DFI main menu Discover the DFI universes . English; Nyhede Populærmusikk fra Vittula. Pax, Oslo 2001, 8vo, orig. bind med omslag, 218 s., svak brett på foromslaget. «Tiden er seksti- og syttitallet, da rockemusikken også kommer til utkanten og griper Matti og hans tause kamerat Niila og gir stoff til nye drømmer, mens trettitallets fattigdom og den religiøse læstadianismen fremdeles sitter tungt i foreldregenerasjonen. Det [

Populærmusikk fra vittula analyse lyrics - Inntil denne teknologien er på plass, må vi gjøre det som reduserer utslippene i dag. Det er å investere i nye fly som er tilgjengelige nå, og ikke la oss forlede til å tro at elfly er et alternativ, sier Norwegians kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen Ja e ska ha om filmen Populærmusikk fra Vittula som kom i året 1879 +125 = år 2004.Filmen er om to gutter Matti og Niila som er homo og drømmer om å bli rockestjerne, få masse damer og komme seg så langt som fuckings mulig fra Vittula fordi der e d så fint Populärmusik från Vittula è un film del 2004 diretto da Reza Bagher e tratto dal romanzo Musica rock da Vittula di Mikael Niemi. Il film uscì nei cinema svedesi il 24 settembre 2004. Trama. Questa sezione sull'argomento film è ancora vuota. Aiutaci a scriverla!.

Vittula: En 60-tallssang som Niila spilte alene med gitar. Johnny Darko: Irsk gruppe. Mannlig vokalist. Trist, rolig og veldig fiiin sang Originaltittel: Populärmusik från Vittula Nasjonalitet: Svensk / Finsk Sjanger: Drama Sensur: 15 år. Produksjonsår: 2004 Premiere: 08...

Pocket » Bokklubben

Populärmusik från Vittula TV Film 2004 Niklas Ulfvarso

Oppdatert personvernerklæring og bruk av informasjonskapsler. Nytt regelverk for behandling av personopplysninger (GDPR) trer i kraft 20. juli 2018 Populærmusikk fra Vittula [DVD 15 år]: sex, rødsprit og Rock'n roll. Huskelisten er tom. Vanlig visning; MARC-visning; Tittel Basert på Mikael Niemis roman Filmen er basert på Mika Niemis suksessbok fra 2001 og er en tankevekkende og sterk fortelling om barndomsvennene Matti og Niilas oppvekst i et røft nord-svensk miljø i. *000 gm *00184101 *007vd *008051031 no mul *096 $aDVD P *24510$a Populærmusikk fra Vittula $bFritt etter Mikael Niemis Suksessroman$hDVD *260 $c2004 *300 $a1 t. 41.

Populærmusikk Fra Vittula: Fantastisk teaterstykke!! Bra: Stemning som løftet taket Dårlig: ingen Av: fortuna Jeg må si at det er sjeldent jeg ler så mye og så godt. De 2 timene flyr av gårde, du rekker ikke å kjede seg ett sekund Mikael Niemi: Populærmusikk fra Vittula Elleville (og litt såre) historier fra finsk-svenske Tornedalen på 60-/70-tallet. Her er asfalt, badstu, spesielle drikkevaner, familiefeider, hardhendt barneoppdragelse, læstadianisme, rottejakt, bryllup, begravelse og rockemusikk Populærmusikk fra Vittula NYTT TEMA. starface Innlegg: 19798. 21.01.05 07:55. Del. Nå har jeg endelig fått lest denne populære boka. Hva synes jeg? Vet ikke helt jeg. Likte boka som sådan, likte historiene, likte det faktum at hvert kapittel var en egen liten historie Mikael Niemi: Populærmusikk fra Vittula - en analyse. Seminararbeid til Norsk litteratur for barn og ungdom, høstsemester 2007. Mikael Niemi ble født i 1959 og vokste opp i Pajala som ligger i Nord-Sverige, rett ved siden av grensa til Finland Pris: 129,-. pocket, 2007. Sendes innen 1-3 virkedager. Kjøp boken Populærmusikk fra Vittula av Mikael Niemi (ISBN 9788253024233) hos Adlibris.com. Fri frakt fra {0} kr. Vi har mer enn 10 millioner bøker, finn din neste leseopplevelse i dag! Alltid lave priser, fri frakt over 299,- | Adlibri

«Populærmusikk fra Vittula» blir film - bt

Populærmusikk fra Vittula Filmdatabase

Koke bjørn er den litt kryptiske tittelen på Mikael Niemis nye bok. Niemi, han dere husker med Populærmusikk fra Vittula, har laget en fortelling fra bygda Kengis i Nord-Sverige, ikke så langt fra grensa til Norg Filmen Populærmusikk fra Vittula har jeg sett mange ganger og den blir aldri kjedelig. Har fått mye inspirasjon til problemstilling fra internett, men valg av bøker og film var klart veldig tidlig. Føler min problemstilling setter fokus på det jeg bryr meg om

Forfatter: Niemi, Mikael; Tittel: Populærmusikk fra Vittula; Språk: Språk: Norsk (Bokmål) År: 2001; Noter: Dette er en roman som har fått stor publisitet i Sverige, den ble også nominert til Nordisk Råds Litteraturpris 2000 og den ble tildelt Augustprisen Populærmusikk fra Vittula lydbok. 149,-Tiden er seksti- og syttitallet. Rockemusikken kommer endelig til utkanten og griper Matti og hans tause kamerat Niila og gir stoff til nye drømmer. Trettitallets fattigdom og den religiøse læstadianismen sitter fremdeles tungt i foreldregenerasjonen Populærmusikk fra Vittula. 20 likes. Community. See more of Populærmusikk fra Vittula on Faceboo

Mikael Niemi: Populærmusikk fra Vittula Her finner du masse stoff om forfatteren og boka (se spesielt artikkelen til Lindbach, den siste linken) Hjemmesiden til. Populärmusik från Vittula (2004): Review, Trailer, Photos. This film is about the relationship between two boys growing up together in a small town in the north of Sweden

Lettet, men skuffet etter Vittula-filmen - Filmwe

Populærmusikk fra Vittula. Lytt. Populærmusikk fra Vittula Forfatter: Mikael Niemi Lån som lydbok. Utgitt: Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek, 2003 Lengde: 7 t 19 min Passer for: Voksne Språk: Bokmål Innleser: Åsleik Engmark. Hør utdrag Tiden er seksti- og syttitallet, da. Almen menneskekunnskap som grunnlag for pedagogikken .pdf last ned Rudolf Steine

 • Anne franks gömställe.
 • Berliner morgenpost abo kündigen.
 • Hva er et kystklima.
 • Fado alfama.
 • Günstige wohnungen limburg.
 • Aktuellmotorsport.
 • Transponering fra c til bb.
 • Så aloe vera.
 • Hobbyplater hvit.
 • Fluoksetyna opinie.
 • Italiensk mastiff cane corso.
 • Ark karl johan.
 • Kornstadfjord hus pris.
 • Feuerwehr wiefelstede facebook.
 • Metodistenes særpreg.
 • Amadores beach restaurants.
 • Emmanuel radnitzky.
 • Slutte med sukker ned i vekt.
 • Mieterschutzbund bayern.
 • Gammel elna symaskin.
 • Green peel energy etterbehandling.
 • Øy utenfor kristiansund.
 • Herdet glassplate under ovn.
 • Green peel energy etterbehandling.
 • Psychosozialer dienst innsbruck.
 • Nrk nyheter tv.
 • Betong innkjørsel pris.
 • Nyheter thailand väder.
 • Josh grobans you raise me up.
 • Ingolstadt altstadt geschäfte.
 • Picwords 2 atsakymai.
 • Tanzschule borgfelder landhaus.
 • Rottweiler lynne.
 • Næringsoppgave frist 2018.
 • Grensen sneakers.
 • Spisebord med butterfly udtræk.
 • Beste schwester der welt bilder.
 • Casio ctk 3200 keyboard.
 • Fake klokker tyrkia.
 • Brukt cnc fresemaskin.
 • Linnen herr rea.